Aikamatkalla kesätyössä

Pääsin viettämään kesäkuun työharjoittelussa aivan mahtavassa paikassa, Leipää ja kulttuuria projektissa. Tehtävänä oli ommella ja muokata kesäteatteriin vaatteet. En ollut ennen edes käynyt kesäteatterissa vaikka monesti olin haaveillut käyväni, nyt pääsin näkemään myös kulissien taakse.

 

Iina-Marie Heino toimi puvustajana ja visionäärinä, jonka ideoiden mukaisesti yritimme koulukaverini Sirkun kanssa toteuttaa vaatteiden muokkaukset ja valmistukset.

Tilat olivat Kostyymin tiloissa jossa yritimme taikoa milloin mitäkin, välillä yritimme siivota pöytää tyhjäksi mutta hetken päästä se näytti taas samalta.

Sovituksia tehtiin niin Kostyymillä kuin Urajärvellä näytelmän harjoituksissa.

Urajärvellä levittäydyimme katsomo alueelle ja tuli mustalaisleiri mieleen näystä, mutta ei oikeata asua olisi voinut muuten saada näyttelijöille jos ei olisi nähnyt niitä ’in action’.

Harjoituksissa muokkailtiin asuja ja ommeltiin nappeja kiinni eli hoidettiin pieniä töitä, ja samalla sai seurata näytelmän kulkua mikä oli mukavaa kun en ollut ennen ollut tällaisessa tapahtumassa.

Kostyymin tiloissa teimme suurempia muokkailuja ja ompeluja, tässä esimerkiksi housujen ja hameen suurrennusta ja pari essua alusta asti itse ommeltuna:

Tilat olivat vähän pienet, mutta hyvin mahtui kun jakkarana toimi pahvilaatikko hyllyllä ja taas ommeltiin nappia

Viimeisenä hommana vaihdettiin 3 armeijan takkiin kaulukset mikä ei ollutkaan yksin kertaisimmasta päästä kun kaikki kaulukset oli erimallisia. Pitihän kauluksien istuvuus tarkistaa joten toimin itse mallinukkena ja olin melkein vakuuttavan näköinen ellei hame ja kengät olisi näkynyt 🙂

Ihana oli päästä katsomaan ensi-iltaan kuinka kaikki tekeminen tuli eloon. Tuli tunne kuin olisi hypännyt aikakoneeseen ja saapunut sodan aikaiseen Urajärven kartanoon. Puitteet olivat aivan mahtavat ja luontoäiti suosi meitä antaen osaan kuvista ihanan vanhan ajan tuntua.

 

 

Kiitos Iina ja Urajärven kartanoteatterin väki ihanasta työkokemuksesta! 💖

Kategoria(t): Koulu juttuja. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *